• Background Image

    Nieuws

2 februari 2017

Uurloon schoonmaakster

Uurloon schoonmaakster en andere belangrijke zaken

 

 

Moet u vakanties doorbetalen aan een schoonmaakster die u gewoon per uur betaald? En moet ik doen als een schoonmaakhulp haar of zijn werk niet goed dit? Uurloon schoonmaakster? Dit zijn veel voorkomende vragen van mensen die overwegen een schoonmaakhulp of bedrijf in te huren. Daarom is het lezen van dit artikel van groot belang als u ook zit te overwegen om een schoonmaakhulp of bedrijf in te huren.

Belangrijk om te weten over het inhuren van een schoonmaakhulp

Een schoonmaakhulp die maximaal 3 dagen per week werkzaam is voor een particuliere werkgever, voor het uitvoeren van huishoudelijke taken, die valt onder de Regeling dienstverlening aan huis. Enkele voorbeelden van de werkzaamheden die bij de beschrijving van huishoudelijke taken horen zijn de volgende:

  • Schoonmaken
  • Wassen
  • Strijken
  • Koken
  • etc.

De schoonmaakhulp die u maximaal 3 dagen per week inhuurt, is niet bij u in loondienst. Tenzij het contract dat u hebt opgesteld anders zegt. Maar er zeker sprake van een arbeidsovereenkomst tussen u en uw schoonmaakhulp. Deze arbeidsovereenkomst kan zowel mondeling als schriftelijk zijn. Beiden zijn rechtsgeldig, alhoewel het voor de meeste duidelijk voor beide partijen aan te raden is om het schriftelijk te doen. De rechten die voort vloeien uit deze arbeidsovereenkomst voor de schoonmaakhulp zijn de volgende: De schoonmaakhulp heeft recht op een vakantietoeslag van 8 procent, een doorbetaalde vakantie, uitbetaling bij ziekte en nog enkele rechten. In dit artikel vindt u er nog meer informatie.

Uurloon schoonmaakster

uurloon schoonmaakster? Een zeer relevante vraag wanneer u overweegt om een schoonmaakhulp in te huren. In Nederland zit het uurloon voor een schoonmaakhulp tussen de 10-20 euro. Met het wettelijk gestelde minimum van rond de 9 euro per uur en al de overige vergoedingen eindig je in de zojuist genoemde prijs categorie.

Plichten schoonmaakhulp

U ziet compleet veilig en goed wanneer u als particulier netjes aan de regels van de Regeling dienstverlening aan huis hebt gehouden. De plichten die de schoonmaakhulp heeft zijn de volgende: Het houden aan de afspraken die zijn gemaakt in de mondelinge of schriftelijke arbeidsovereenkomst en het opgeven van haar inkomsten aan de belastingdienst. In de praktijk wordt regelmatig geen belasting opgave gedaan schoonmaakhulp.

Read More

2 februari 2017

Schoonmaakhulp gezocht?

Hoe u gratis en snel uw schoonmaakhulp vind

Uw schoonmaakhulp vinden via schoonmaaksters.nl doormiddel van een paar makkelijke stappen. Schoonmaaksters.nl is een website dat mensen die opzoek zijn naar een schoonmaakhulp en schoonmaaksters met elkaar in contact brengt. Binnen 24 uur ontvangt u 5 offertes van schoonmaaksters uit uw regio. Waarnaar u de keuze hebt om een schoonmaakhulp te kiezen die u het meest geschikt lijkt voor uw schoonmaakwerkzaamheden. Dit is allemaal gratis en vrijblijvend! De handleiding hieronder laat zien welke simpele handelingen u moet doen om snel en gratis uw schoonmaakhulp te vinden.

  • Ga naar schoonmaaksters.nl
  • Vul het formulier in
  • Druk op de knop offertes ontvangen

In de alinea’s die u hieronder vindt, staat beschreven voor welke vormen van schoonmaakwerkzaamheden uw schoonmaakhulp voor u kan uitvoeren. Waneer u ondanks de beschrijving van de schoonmaakwerkzaamheden nog niet zeker weet bij welke categorie uw schoonmaak opdracht valt, dan kunt u het beste de categorie kiezen die het dichtbij in de buurt zit. Vul op het invul formulier op in het vak omschrijving een omschrijving toe van de exacte schoonmaak opdracht en de wensen die u hebt. Het is het beste dat u zo compleet als mogelijk bent. van de taken, afmetingen en eventueel de tijden dat u wenst dat er schoongemaakt moet worden etc. Uw gegevens zullen discreet en veilig behandeld worden. Het is van groot belang dat uw contact gegeven correct worden ingevuld. Anders kunnen de schoonmaaksters geen contact met u opnemen.

Read More